Jack and the Beanstalk ei satuile voitoista

Jack and the Beanstalk on ehdottomasti lunastanut paikkansa NetEntin loistavimpien kolikkopelien laajassa listassa. Kuuluisuudessaan se hätyyttelee jo sellaisia supersuosittuja pelejä kuten Starburst ja Gonzo’s Quest. Kuten moni tietää, peli perustuu ikivanhaan satuun Jaakosta ja taianomaisesta pavunvarresta. Ensimmäinen tunnettu versio tarinasta ilmestyi jo 1734, mutta itse sadun arvellaan olevan huimat 5000 vuotta vanha. Ruotsalainen peliyhtiö NetEnt astui siis suuriin saappaisiin tarttuessaan kyseiseen klassikkoon, mutta onnistui tekemään oikeutta tarinalle.

Kirjassa Jaakko saa haltijalta käsiinsä taikapapuja, joista kasvaa taivaisiin ulottuva pavunvarsi. Tomera Jaakko päättääkin lähteä tutkimaan, mitä pilvien päältä löytyy. Hän päätyy jättiläisen asuttamaan linnaan ja monien sattumusten kautta Jaakko kähveltää jättiläiseltä kultakolikkoja, kultamunia munivan hanhen ja itsestään soivan harpun. Jättiläinen yrittää saada Jaakon kiinni, mutta tämä saa äidiltään kirveen, jolla hän katkaisee pavunvarren ja pudottaa jättiläisen kuolemaan. Jaakko elääkin elämänsä onnellisena loppuun asti, mikä ei ole ihme, jos hyppysissä on tuollaiset rikkaudet!

Jack and the Beanstalkin panokset ja voittolinjat

Jack and the Beanstalk on perinteinen 3 rivin ja 5 rullan slotti, jossa on 20 voittolinjaa. Pelaaja voi asettaa panoksensa aina 0.20 eurosta peräti 100 euroon asti, joten mukana on joustavasti liikkumatilaa erilaisille pelaajille.

Symbolit mukailevat vähintäänkin osittain perinteisen sadun kuvastoa. Mukana löytyy Jaakko eli Jack, joka on arvokkain symboli tuoden tullessaan enintään 1000 kolikkoa. Seuraavana perässä kiilaa kaksipäisen jättiläisen symboli, joka tuo 750 kultakolikkoa. Tämän jälkeen tulee vuohi 250 kolikon voimin (vuohta ei mielestämme esiinny alkuperäisessä kertomuksessa). Samoin kirves tuo enintään 250 kolikkoa ja kastelukannu 125 kultarahaa. Pienempiä potteja tuovat erilaiset pavunvarsista koostuvat kirjainsymbolit. Tavallisilla merkkivoitoilla eli viidellä Jaakko-symbolilla kassaan napsahtaa ilahduttavat 1000 kultakolikkoa. Enintään pelissä voi voittaa huikaisevat 600 000 kolikkoa, mikä varmasti vetää vertoja itse sadun Jaakon kolikkosaaliille.

Jack and the Beanstalk – bonukset ja ominaisuudet

wildin liikkuminen, eli wild siirtyy aina yhden pykälän vasemmalle ja määrittelee, napsahtaako pelitilille lisävoittoja.

Pelin ominaisuudet ja herkut vetävät vertoja jättiläisen rikkauksille. Kolmella scatter-symbolilla, jotka pelissä ovat aarrearkkuja, pelaajalle pärähtää kasa kaikkien rakastamia ilmaiskierroksia. Scattereita voi pamahtaa rullille myös ilmaiskierrosten aikana, jolloin pelaajaa hemmotellaan viidellä uudella ilmaiskierroksella.

Wildina puolestaan seikkailee symboli, joka kantaa pelin nimeä. Kun wild ilmestyy rullille, pelaaja saa uuden ilmaispyöräytyksen. Jack and the Beanstalkin ominaisuutena on vielä

Parasta Jack and the Beanstalk -pelissä on kuitenkin aarteenetsintä-ominaisuus. Jos ilmaiskierrosten aikana saa kolme avainsymbolia viidennelle kelalle, ansaitsee rahapussi- wildin, joka laajenee kahden symbolin kokoiseksi ja liikkuu taas vasemmalle. Mikäli onnistuu saamaan kolme avainsymbolia lisää, saa kolmen symbolin kokoisen kana-wildin. Yhdeksällä avaimella portit aukeavat koko rullan täyttäväksi harppu-wildiksi. Kaikki wildien suomat voitot maksetaan lisäksi kolminkertaisina. Eli mikäli onni on myötä ja rullalle ilmestyy harppu-wild, oikotie suuriin voittoihin on taattu – kuten Jaakolla konsanaan.

Kipua voittoihin

Jack and the Beanstalk pelin suosio johtuu varmasti viihdyttävästä taustatarinasta, sillä kuka nyt ei pitäisi sadusta, jossa sankari saa itselleen kasapäin rikkauksia. Peli hemmottelee myös erilaisilla wildeilla, jotka liikkuvat vasemmalle ja avainsymbolin avittamana vielä laajentuvat kahden tai kolmen symbolin tai koko rullan kokoisiksi. Wildit maksavat vielä avokätisesti voitot kolminkertaisina, joten niitä kannattaa todellakin etsiä käsiinsä aivan samoin kuin sadun kultamunia munivaa hanhea. Palautusprosentin liikkuessa mukavassa 96,3 prosentissa, pelaaja voi pienen onnenkantamoisen myötä todellakin kivuta jättiläismäisiin voittoihin!